UNESCO Van Nelle Fabriek

In 2014 is de Van Nelle Fabriek geplaatst op de wereld-erfgoedlijst van Unesco. Tegenwoordig wordt in Nederland de fabriek gezien als het icoon van het Nieuwe Bouwen. Vanaf 1926 worden de fabrieken voor tabak, koffie en thee in etappes gebouwd. Kenmerkend zijn de karakteristieke gevels en de betonnen draagconstructies en de open uitstraling.

Een ‘ideale fabriek’ met daglicht dat aangename werkomstandigheden biedt. Van Nelle heeft een lange geschiedenis van invoer, verwerken en verhandelen van tropische producten in Nederland, aangevoerd via de Rotterdamse haven.

.

Bereikbaarheid

De Van Nelle Fabriek ligt dichtbij maar liefst vier snelwegen. Eenmaal op de afrit van de A13 is het 3 minuten rijden naar de locatie. We beschikken over een groot parkeerterrein.

Parkeren

Van Nelle Fabriek heeft een eigen parkeerterrein. Voor bezoekers met een beperking zijn er meerdere parkeerplekken beschikbaar.

Openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam Centraal Station stap je makkelijk op de bus om in 8 minuten naar de fabriek te worden gereden.

De dichtstbijzijnde halte is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Wij raden daarom aan om uit te stappen bij de bushalte ‘Spaanseweg’ of ‘ Roel Langerakweg’. Deze haltes liggen iets verder weg, maar zijn wel rolstoeltoegankelijk.

Service en Contact

Tel: +31 (0)181 320 708 / +31 648 267 774
E-mail: info@pmuexpo.nl
Contactformulier

WhatsApp chat